הפוסט נכתב בתאריך 14 במאי 2013, בשעה 11:37, על ידי עדי פרבר
אימון אישי לשבועות מתחיל בשם הנפוץ של החג, שבועות – נקרא על שבעת השבועות של ספירת העומר, המקשרים בין יומו השני של חג הפסח ועד לחג השבועות. להזכירכם, בחג הפסח קיבלנו את חירותנו האישית והשתחררנו מהדברים שמעכבים אותנו. הבנו שבידנו זכות הבחירה לחיות את החיים בדרך שתקדם ותיטיב עם הרצונות שלנו. למדנו להגדיר את עצמנו בצורה חופשית ומשוחררת מהתבניות שנכפו עלינו מהסביבה הקרובה ואפילו על ידי עצמנו.
תרגול: בשלב הראשון נתרגל התבוננות אישית על שבעת השבועות שעברו מאז חג פסח. אילו בחירות חדשות עשיתי כבן/בת חורין בזמן זה? האם הם קידמו אותי? אילו דברים טובים התרחשו בחיי? את שבין פסח לשבועות נבדוק בכנות ונמדוד רק על פי תוצאות בשטח. נזכור להיות בחמלה גם אם לא עשינו או טעינו ונבחר במקום לתקן במקום לכעוס על עצמנו.
זמן מתן תורה – בתפילת החג נאמר "יום חג השבועות, זמן מתן תורתנו", אך בתורה לא נאמר בפירוש כי זהו יום מתן התורה. ההסבר הוא שאין יום מסוים שבו קיבלו את התורה, לכן אדם צריך לנהוג בכל יום כאילו קיבל אותה מחדש. הקשר בין החירות שקיבלנו למתן התורה הוא בהוצאה לפועל.
תרגול: השתמשו בחופש שלכם כדי לקבל את תורתכם, האישית כמובן. קבלו החלטה שזה הזמן הנכון עבורכם לייצר שינוי לעבר הגשמה בחייכם. זמן לקבל החלטה אפקטיבית לשינוי. קחו על עצמכם מחוייבת אחת על ידי הגדרת מטרה חדשה בחייכם. ודאו שהגדרתם את המטרה בצורה ספציפית ומדידה.
יום הביכורים – נקרא על שם עונת הביכורים המתחילה עם חג השבועות, בה אנו מצווים להביא את ביכורי פרותינו לפני ה'. ביכורים הם הפרות הראשונים שהבשילו, ואנחנו נוהגים לעשות בביטוי שימוש לכינוי יצירה אמנותית ראשונה, כמו "ספר ביכורים". לא תמיד אנחנו רואים את אותם ההתחלות בחיינו, אבל זה לא אומר שהם אינם קיימות. את הצעד הראשון של ילד אנחנו מציינים בהתלהבות, אבל כשזה מגיע אלינו כאנשים בוגרים אנחנו נוטים לקחת זאת כמובן מאליו.
תרגול: תנו לעצמכם הוקרה עצמית על כל התחלה שהנעתם או התקדמות, גם אם היא קטנה וצנועה. זכרו שצעדים קטנים יעזרו לכם להניע את התהליך ובסופו של דבר לייצר פריצות דרך גדולות. ברגע שלא ניקח דבר כמובן מאליו וניתן הוקרה על העשייה שלנו, הערך העצמי שלנו יגדל. כך נייצר מוטיבציה להמשיך בדרך ולהתמקד במה שיש במקום במה שאין. בעזרת הוקרות יומיומיות נוכל לאפשר את הטמעת השינוי ולהתקדם לעבר הגשמת המטרות שלנו.
יום הקהל/עצרת – יום מתן תורה הוא יום "הקהל" של העם, או אם תרצו, יום שהכל מתכנסים ונעצרים במקום אחד כמו ב"עצרת". ואיך זה קשור לאימון?
תרגול: פקטור חשוב בהצלחת האימון הוא שיתוף הסביבה הקרובה בתהליך שאנחנו עוברים. בחרו לפחות אדם אחד איתו אתם מרגישים פתוחים ושתפו אותו בתהליך שלכם (שבועות), במטרה (מתן תורה) שהגדרתם ובהתחלות שהנעתם (ביכורים). השיתוף מייצר מחויבות גדולה יותר שלכם לעצמכם ומבטיח את העמידה במילה שלכם כלפי ההתחייבות שעשיתם. בנוסף, הוא מאפשר סביבה תומכת.
חג הקציר – "וחג הקציר בכורי מעשיך, אשר תזרע בשדה" (שמות כג, טז). נקרא על שם עונת קציר החיטים והיבולים המתחילה בתקופת החג. בשבועות אנחנו חוגגים את הקציר, התוצר שקיבלנו בעמל הזמן שחלף.
תרגול: כל מטרה, אישית או מקצועית, שהשגנו היא קציר היבולים עליהן עמלנו בזמן שחלף. נחגוג את השגת המטרה שהצבנו לעצמנו ואת התוצאות שקיבלנו. נוכל לעשות זאת עם עצמנו או עם הקרובים אלינו. זהו סופו של התהליך בו אנחנו "קוצרים את הפירות". פנקו את עצמכם, רגע לפני שאתם חוזרים שוב אל על התהליך ומציבים מטרה חדשה, במחזוריות הדומה לזאת שבטבע.
לסיכום, כתוב "וחג שבועות תעשה לך", מילת המפתח במשפט היא הפועל תעשה. גם תהליך אימון אישי וגם תהליך אימון עסקי מושתת על הבחירה שלנו בעשייה ובלקיחת אחריות על החיים שלנו ואיך הם נראים. תוצאות מתקבלות רק בעקבות פעולות. אז תזכרו שביכולתכם לעשות לכם חג, עם כל פעולה שעשיתם כדי לקדם את עצמכם ללא קשר לתוצאה שהיא הביאה. אני מבחינתי, יש לי יום יום חג.
אשמח מאוד לקבל ממך פידבקים ושאלות.
הרשמו לניוזלטר וקבלו עדכונים על תכנים חדשים והטבות בלעדיות או צרו קשר עכשיו והתחילו להתאמן יחד איתי בטלפון 054-2321933 או במייל info@dib.co.il
אם אהבתם לחצו על "like" ושתפו גם ברשתות החברתיות
מקסים. חיכיתי לזה כל השבוע!