קטגוריות
הבלוג של עדי
תגים
, , , , ,

על המחבר

עדי פרבר, מאמן אישי, עסקי ומרצה מוביל. מפתח שיטת אימון DIB - different is the NEW better מתוך האמונה שמה שאחר בכל אחד מאתנו זה היתרון להצלחה, ושרק אם נעשה דברים אחרת נקבל תוצאות שונות וטובות יותר. נציג כלי אבחון ואימון חדשני Accumatch בישראל, באמצעותו מציע תהליכי אימון מבוססים אבחון התנהגותי מבוסס מדע, אובייקטיבי ומדויק, מה שמאפשר לבנות לכל אחד תהליך אימון מותאם אישית למבנה המוח, שיהיה אפקטיבי ויביא תוצאות דיפרנט! עדי מופיע במדיות השונות כמומחה בתחומי הקואצ'ינג, בין היתר השתתף בצוות המומחים של תכנית הבוקר 'לבחור נכון'.

5 שיעורים שלמדנו מהקורונה על התפתחות אישית והתמודדות עם אתגרים

הפוסט נכתב בתאריך 7 בינואר 2021, בשעה 10:30, על ידי עדי פרבר

משבר הקורונה הביא לחיי כולנו ללא יוצא מן הכלל אתגרים לא פשוטים. אך גם הזדמנות להתפתחות אישית בהתמודדות עם אי ודאות, חשיבה חיובית, גמישות מחשבתית, עשייה וקבלה עצמית.

עם סיומה של שנת 2020 קיבלתי מלא פרגונים מרגשים מהלקוחות שלי. כל החברות שאני מלווה סיימו את שנת קורונה עם עלייה במחזור ורווחיות. כל האנשים הפרטיים עשו צעדים מרגשים ומשמעותיים בחיים האישיים והמקצועיים. גם באופן אישי הייתה לי שנה של פריצת דרך ושלל הישגים משמעותיים. אני בעיקר שמח, גאה ומודה – שהצלחתי לא לתת לטירוף העולמי ההזוי והפוליטיקה הישראלית השערורייתית להשפיע על החיים האישיים שלי ושל המתאמנים שלי! כי לא משנה כמה טירלול יש בחוץ, חשוב לזכור שלכל אחד מאתנו ללא יוצא מן הכלל יש כל כך הרבה יכולת להשפיע ולשנות.

משבר הקורונה הביא לחיי כולנו ללא יוצא מן הכלל אתגרים ואני מלא אמפטיה והבנה לכל מי שהשנה החולפת לא היטיבה עימו. אי אפשר להתעלם מהמציאות סביבנו. בעלי עסקים קורסים, מיליון מובטלים ועובדים שיצאו לחל"ת והעתיד שלהם במקום העבודה מעורפל. אנשים חווים משברים נפשיים וחרדות. רבים חווים קשייים בזוגיות ואף מגיעים להחלטה להיפרד. אפילו לרווקים היה מאתגר השנה יותר מתמיד להכיר ולייצר זוגיות. הייתה זאת (ועדיין) תקופה של הרבה פחד ובלבול. יחד עם זאת צריך לזכור את אחד העקרונות החשובים בעולם הקואצ'ינג וזה שיש הפרדה בין הדברים שמחוץ לי ואינם בשליטתי לאלו שבתוכי. הקורונה, המשבר, האתגרים הם נתון קיים. הדרך בה אנחנו תופסים ומגיבים – זה כבר מיינדסט. וכן, יש לי יכולת לבחור דיפרנט.

5 שיעורים שלמדתי בקורונה להתפתחות אישית

1. התמודדות עם אי ודאות

כבר תקופה ארוכה שאנחנו לא באמת יודעים מה מתרחש ו/או מתי זה יסתיים. הקורונה בראש ובראשונה עשתה לכולנו שיעור של התמודדות עם אי ודאות. הגבלות משתנות חדשות לבקרים. יותר מתמיד אנחנו לא יודעים מה יוליד יום – האם כדאי להשקיע כספים? האם יפטרו אותי? לתכנן חופשה עתידית? אפילו דברים בסיסיים כמו לדעת אם מחר בבוקר יהיה מותר להגיע לעבודה או לשלוח את הילדים לבית הספר כבר אינם מובנים מאליהם.

התמודדות עם אי ודאות זה אחד האתגרים הנפוצים של בני אדם שעולים בתהליכי אימון ושינוי. שמחתי להתראיין לאחרונה בנושא לאתר 'מכבי שפע' – מועדון הצרכנות של קופת החולים מכבי. הסברתי על שני דפוסי חשיבה – 'שליטה' ו'חיפוש הדומה/שונה' שמופיעים אצל כל אחד במינון שונה במוח 🧠 הם מכתיבים את הדרך בה אנחנו מגיבים באופן אוטומטי בתוך התמודדות עם מצבי לחץ, וביניהם מצבים של אי ודאות. שינויים תמיד יביאו איתם אי ודאות וכל אחד יתמודד עם זה אחרת – האם אתם נוטים לאמץ אותם או להתנגד אליהם? מחפשים ודאות ושליטה או מסתגלים במהרה לנסיבות? למעבר לראיון לחצו כאן

2. חשיבות החשיבה החיובית

חודשים ארוכים אנשים סביבנו מתוסכלים מהמציאות החדשה שנכפתה עלינו בעקבות הקורונה. הנטייה הטבעית של רבים היא להתלונן, לקטר, ואף להתקרבן. רבים נוטים גם לפסימיות ומתקשרים באופן עקבי מחשבות שליליות. גם בתקשורת כל הזמן מספרים לנו עח "תרחישי אימה" ומכניסים בנו פחד לתרחישים הכי שליליים. אבל גם אם מצב הרוח הכללי ירוד, זה לא אומר שאנחנו חייבים להיות כמו כולם. הרי גם בתקופת הקורונה בכל יום תוכלו למצוא לפחות 3 סיבות טובות לחייך 😊 כדי לעשות את הדיפרנט.

אימון אישי לחשיבה חיובית הוא בעל חשיבות עצומה בהתמודדות עם משברים ואתגרים. למעשה מייצר שינוי בדפוסי חשיבה במוח שאחראי לביצועים, חוויות ותוצאות שלנו בכל תחומי החיים. לכן אימון אישי לחשיבה חיובית משפיע באופן ישיר על רמת האושר, אהבה, הגשמה, עשיה והצלחה. היכולת לראות את חצי הכוס המלאה גם מייצרת מוטיבציה ומגדילה ביטחון עצמי. עוזרת לנו לעשות צעדים ולהתקדם למרות ועל אף הנסיבות. יותר מזה, ע"פ מחקרים חשיבה חיובית יכולה אפילו להיות טובה לבריאות. אלו חלק מהסיבות לאמץ אימון דפוס חשיבה חיובי ואופטימי כדרך חיים כה חשוב. צפו בראיון איתי בנושא

5 שיעורים שלמדנו מהקורונה על התפתחות אישית

3. לתרגל גמישות מחשבתית

צ'ארלס דרווין אמר: "השורד הוא לא החזק או האינטליגנטי ביותר, אלא זה המגיב טוב לשינויים". שנת הקורונה חיזקה זאת יותר מתמיד. כמי שמלווה חברות, בעלי עסקים ואנשים פרטייםזיהיתי גמישות מחשבתית כאחד המשאבים הכי אפקטיביים בהתמודדות בעיתות משבר ושינויים. היכולת להתאים עצמנו למציאות משתנה בתחומי החיים השונים, לחפש הזדמנויות חדשות ולסגל התנהגויות אפקטיביות חדשות של התמודדות עם משבר. יש מי שנופל במשברים ויש מי שמצליח לצאת בצד השני שלו דווקא מחוזק. גמישות, חשיבה יצירתית, אימוץ מודלים חדשים ומהירות תגובה הם חלק מהכלים שיעזרו לך לצלוח משבר.

אחד הדברים שעזרו לי להגיב במהרה לנסיבות המשתנות היה עמוד וורד לבן וריק שפתחתי עם כניסתה של הקורונה לחיינו. הוספתי לו כותרת: "היערכות לקורונה" וריכזתי בו מחשבות, רעיונות, הזדמנויות ואפשרויות. הקובץ התחיל בגודל וירוס ומאז גדל למימדי מפלצת! בעזרתו התנהלתי באפקטיביות ובביטחון. עשיתי אדפטציה מהירה של אימונים אישיים וגם אימוני חברות וארגונים (שעברו לעבודה מהבית) – לאימונים אונליין! יזמתי מהלכים עסקיים שונים ששימרו את הפעילות שלי בסטודיו אימון DIB בתפוסה מלאה לאורך השנה. זכיתי להיכלל ברשימת העסקים שהצליחו להתאים את עצמם במצב החירום של הקורונה באתר Allmarketing (פורטל השיווק של ישראל). לחצו כאן לקריאת הכתבה

4. להיות בעשייה

אחד הדברים שעוזרים לאדם להרגיש מוטיבציה ולשפר את מצב הרוח זה להיות בעשייה. המעשים שלנו הם גם אלה שקובעים את התוצאות שלנו בחיים. את איך החיים שלנו נראים. כשאנחנו לא בעשייה אז אנחנו לא רק תקועים במקום… אלא גם הולכים אחורה! ניסיוני הרחב בהעברת תהליכי אימון ושינוי לימד אותי שמול נושא העשייה לאנשים יש נקודות עיוורון מגוונות ונפוצות. אם אדם רוצה לצאת מתקיעות, הוא חייב קודם כל להבין למה הוא נוטה להימנע מעשייה? בלי סיסמאות, קלישאות וסיפורים…

התשובה לחוסר העשייה של כל אחד אתנו היא דיפרנט. יש שלל תהליכי חשיבה שמתרחשים בכל רגע נתון ובאופן לא מודע במוח בזמן שאתם מקבלים החלטה. הם מסבירים למה אנחנו בוחרים לעשות משהו שאנחנו רוצים לעשות, או לא. מה מכתיב את משך הזמן שלוקח לנו לצאת לעשייה? למה אנחנו בעשייה בתחום אחד בחיים בזמן שבתחום אחר אנחנו בקיפאון? בזמן ששייקספיר שאל "להיות או לא להיות?" אני טוען שדווקא אצל מרבית מהאנשים דווקא "לעשות או לא לעשות, זאת השאלה" הנפוצה 😅 עוד על עשייה בבלוג מיוחד

5. קבלה ואהבה עצמית

אין הרבה דברים טובים להגיד על הקורונה למעט שהיא מסתכלת על כולנו ללא יוצא מן הכלל באופן שוויוני. הווירוס לא מפלה אף אחד! הוא חוצה יבשות, מדינות ולאומים, מגיע לחילונים ודתיים ומכל הדתות ללא יוצא מן הכלל. מבוגרים וצעירים, שחורים ולבנים, סטרייטים ולהט"בים. הקורונה גם לא עושה אבחנה בין עשירים לעניים. היא שמה את כולנו באותו מצב וחוויה בלי טיסות, בלי חופשות, בלי מותרות ועם אותם פחדים וחששות. היא גם מעניקה לכל אחד ואחת מאתנו טעימה של החוויה להיות שונה. איך זה מרגיש שלא מתקרבים אלי? שנרתעים מלגעת בי? מה זה אומר להתמודד עם להיות בבידוד? שמגלים כלפי חשדנות וחששות ולהיות בצד או לבד כאילו עושים עלי חרם. איך זה מרגיש להיות בנעליים של הדיפרנט בעולם?

בזמן שקיבלנו תזכורת שכל אחד מאתנו לגמרי שונה – גם הבנו שהגורל שלנו הוא אחד. מול אותם כוחות של פחד מתעוררת אצל כולנו כמיהה למגע וחיבוק חם ושיסתכלו לנו בעיניים במבט אוהב ולא דרך מסכה ואמצעי מיגון… כולנו רוצים להרגיש עטופים, מוגנים, רצויים ואהובים. זכרו שמעצמכם לעולם לא תוכלו לשמור מרחק כך שהמצב המאתגר הוא דווקא הזדמנות להכיר את עצמו באמת, להתחבר וללמוד לאהוב את מי שאנחנו. אומרים שכשאנחנו אוהבים את עצמנו אז אנחנו גם מוכנים ובשלים לאהוב מישהו אחר. במהלך משבר ושינוי, קבלה עצמית עוזרת גם להתמודד עם פחדים ואף חרדות. עוד בנושא קבלה עצמית

אז איך עושים את הדיפרנט?

התמודדות עם אי ודאות, חשיבה חיובית או שלילית, גמישות מחשבתית, יציאה לעשיה מקדמת וקבלה עצמית הם תוצר של דפוסי החשיבה האוטומטיים שלנו. כל הדפוסים הם ברי שינוי ואימון. לכן הצעד הראשון לכל תהליך שינוי ו/או התמודדות עם משבר כמו קורונה – הוא להעביר את דפוסי החשיבה למודע ולזהות אותם באופן אובייקטיבי ומדויק. כדי להתמודד עם שינויים יש לאמץ דפוסי חשיבה חדשים ואפקטיביים. שנו את הדפוסים ותוכלו לשנות את ההתנהגויות והתוצאות שלכם בחיים.

רוצה לחשוף את דפוסי החשיבה שלך באופן מבוסס מדע, אובייקטיבי ומדויק?

לגלות מה בדיוק עוצר אותך בגרפים ואחוזים מדויקים?

לעבור תהליך קצר טווח ומשנה חיים 100% אונליין מבלי לצאת מהבית!

 

 

ניתן להזמין את עדי להרצאה בחברות, ארגונים וחוגי בית בנושאים של אימון אישי לחשיבה חיובית, שינוי דפוסי חשיבה ועוד נושאים חדשניים מעולמות הקואצ'ינג.

2 תגובות ב- “5 שיעורים שלמדנו מהקורונה על התפתחות אישית והתמודדות עם אתגרים

  1. שלומי אלטיניובה says:

    כנראה שעשינו עבודה טובה כשהתאמנתי אצלך, כי בדיוק העקרונות האלו עשו את 2020 שלי לשנה אחת המשמעותיות בחיי האישיים והמקצועיים. שנה עם החלטות חשובות, הרבה זמן משפחה וזמן עצמי, המון המון פרודקשן, ובעיקר הבנה שכאן ועכשיו זה כל מה שיש ואי פעם יהיה לי. תודה על התוכן שאתה מקפיד לפרסם.

    • כייף לשמוע ממך תמיד איש יקר! ותענוג גדול לדעת שלמרות שעברו שנים רבות מאז תהליך האימון שלך, אתה ממשיך ליישם את עקרונות האימון בחייך העסקיים והאישיים. חיבוק גדול ❤️

שתפו אותי במחשבות שלכם על התוכן בפוסט

דילוג לתוכן