הפוסט נכתב בתאריך 12 בדצמבר 2024, בשעה 8:48, על ידי עדי פרבר
מים ביאליק, שנחרתה בזיכרון הקולקטיבי בזכות תפקידה האייקוני בסדרה "המפץ הגדול", היא לא רק שחקנית מוכשרת אלא גם דמות שמייצגת את המהות של שונות כיתרון. יהודייה שומרת כשרות, טבעונית, פעילה נלהבת למען זכויות בעלי חיים ודוברת ארגון התומך בהורות הוליסטית. אלו חלק קטן מהצדדים הייחודיים שלה שהיא מביאה לידי ביטוי. היא גם בחרה להגדיר את דרכה המקצועית מחדש – אישה שנעה בין מדעי המוח להוליווד, בין אורות הזרקורים לאקדמיה, ותמיד תוך כדי שמירה על האותנטיות שלה. היא סמל לשונות שהיא גם יתרון, ועבורי דוגמה חיה לשיטת אימון מנטאלי שפיתחתי – DIB – different is the New better (שונה זה הטוב החדש).
ביאליק גדלה בתחושת זרות ובריאיון למגזין יאהו, הודתה כי "שום דבר לא הרגיש לי נורמלי, תמיד הרגשתי שונה". לטענתה לא היה לזה קשר לעובדה שהייתה ילדה שחקנית, אלא לכך שהגיעה ממשפחה יוצאת דופן. לימים התחושה גם חלחלה גם לקריירת המשחק המוצלחת שלה, על אף שחבקה מיליוני מעריצים. היא אף שיתפה "להיות בטלוויזיה גרם לי להרגיש יותר אאוטסיידרית". תחושות אלה, שלא נעלמו גם בהיותה כוכבת על, הפכו לימים למנוע שהוביל אותה להעמיק במי שהיא באמת. במקום לתת לכך להחליש אותה, היא בחרה למנף את השונות לטובת גילוי עצמי וקריירה חדשה.
את אחת ההחלטות החשובות שלה עשתה מים ביאליק בגיל 19, כאשר עזבה את הוליווד ופנתה ללימודי מדעי המוח. במשך 12 שנים, היא העמיקה את הידע שלה, ובסיום הדוקטורט חזרה למשחק כשחקנית בוגרת ומחוברת יותר לעצמה. "החוויה האקדמית שלי הייתה שונה מאוד מהבידור. היא גילתה לי את האנושיות", סיפרה. "פגשתי אנשים מכל הסוגים והצבעים וחוויתי חוויה חיובית". בשלב זה ביאליק פיתחה הבנה עמוקה על חשיבות המוח בחיים. גם עבורי העבודה עם מערכת אימון מבוססת מדעי המוח ושיטת קואצ'ינג נירוסיינס שינתה את חיי ואת חייהם של המתאמנים שלי לאורך השנים.
כיום, משלבת מים ביאליק בין מדע לבין יכולתה לגעת בלבבות, בין אם דרך תפקידיה הציבוריים ובין אם דרך הפודקאסט שלה Breakdown, שבו היא מתמודדת בגלוי עם סוגיות נפשיות. אחת מנקודות הכוח של ביאליק מתוך קבלה עצמית היא נכונותה לדבר על נושאים אישיים ורגישים. בפודקאסט היא דנה בגלוי בנושאים כמו הפרעות אכילה. "אני אכלנית כפייתית, אנורקסית ומגבילה את עצמי," סיפרה בכנות מעוררת השראה. הפתיחות שלה נוגעת ברבים ומהווה דוגמה לכוח של השיתוף.
במהלך מגפת הקורונה, מים ביאליק התמודדה עם ביקורת נוקבת ברשת בנוגע לעמדותיה בנושא חיסונים שהכתה גלים דווקא בגלל הרקע המדעי שלה. בין היתר טענה שיש "רווח אדיר" מחיסונים ו"הקהילה הרפואית פועלת לעיתים קרובות ממקום של פחד כדי להרוויח כסף". מאוד מהר היא תוייגה כמתנגדת חיסונים. לאחר שנבחרה להנחות את השעשועון הפופולרי בארה"ב, "ג'פרדי", עלו מחדש התבטאויותיה בנושא ולבסוף הרשת הודיעה על ביטול השתתפותה. גם כאן ביאליק הצליחה להתמודד באותנטיות ובהומור, והבהירה שהיא תומכת במדע אך גם דוגלת בבחירות אישיות.
ביאליק שבעץ השורשים שלה תמצאו את המשורר הלאומי, חיים נחמן ביאליק, פועלת רבות לחיזוק הקשר עם ישראל. במהלך השנים, היא תרמה לצה"ל, ביקרה בארץ, ואף נבחרה להדליק משואה ביום העצמאות ה-70 של מדינת ישראל. למרבה הצער עקב מחויבויות קודמות לצילומי הסדרה "המפץ הגדול" היא הודיעה כי לא תוכל להשתתף. מאז אירועי ה-7 באוקטובר, הפכה מים ביאליק לקול בולט במלחמה באנטישמיות ובפרט בהגנה על יצירה ישראלית. היא קוראת לתמוך באמנים ישראלים ומדגישה את חשיבות השמירה על קול ישראלי בעולם. זה בטח לא פשוט עבורה בימים בהם האהדה לישראל לא פופולרית, אבל כאמור זה לא חדש לה כי היא רגילה לעשות דברים בדרך הדיפרנט שלה.
מים ביאליק נתנה לכולנו דוגמה חיה לכוח שבשונות, לא רק ביתרון לפרוץ דרך אלא גם ביכולת לחבק את מי שאנחנו באמת. כמו גם את החשיבות של קבלה עצמית, שמנסיוני זה המפץ הגדול של כל תהליך שינוי וצמיחה. הסיפור שלה ממחיש את המהות של שיטת האימון שלי: המבוססת על ההנחה ששונות היא נכס, ואם נחבק אותה, נוכל ליצור חיים משמעותיים יותר. כשכשאנחנו נאמנים לעצמנו ואותנטייים, גם כשזה לא תמיד קל, אנחנו יוצרים שינוי חיובי בעולם. רוצים כמו מים ביאליק לגלות איך להפוך את הייחודיות שלכם ליתרון? אשמח ללוות אתכם בדרך!