קטגוריות
הבלוג של עדי
תגים
, ,

על המחבר

עדי פרבר, מאמן אישי, עסקי ומרצה מוביל. מפתח שיטת אימון DIB - different is the NEW better מתוך האמונה שמה שאחר בכל אחד מאתנו זה היתרון להצלחה, ושרק אם נעשה דברים אחרת נקבל תוצאות שונות וטובות יותר. נציג כלי אבחון ואימון חדשני Accumatch בישראל, באמצעותו מציע תהליכי אימון מבוססים אבחון התנהגותי מבוסס מדע, אובייקטיבי ומדויק, מה שמאפשר לבנות לכל אחד תהליך אימון מותאם אישית למבנה המוח, שיהיה אפקטיבי ויביא תוצאות דיפרנט! עדי מופיע במדיות השונות כמומחה בתחומי הקואצ'ינג, בין היתר השתתף בצוות המומחים של תכנית הבוקר 'לבחור נכון'.

מה זה פתיחות ולמה היא בסיס לכל תהליך אימון

הפוסט נכתב בתאריך 8 בדצמבר 2012, בשעה 19:47, על ידי עדי פרבר

אימון אישי בשמונה צעדים מתוך פעילות חנוכה לעובדים בחברות וארגונים שאני מעביר וחוברת אימון אישי שכתבתי על בסיס שמונה נרות חנוכה. מתחילים בהדלקת נר ראשון, פתיחות.

 

בנר הראשון נתאמן על הבסיס להצלחתו של תהליך אימון אישי, פתיחות. אחרי הכל צריך הרבה פתיחות כדי לחשוב שפך השמן הספיק לשמונה ימים, לא? בימי חול רובנו נאחזים באותם דברים שאנחנו יודעים שאנחנו יודעים. אותם קביעות, דעות ואמונות שמלוות אותנו במשך השנים. למעשה 95% מההתנהגויות שלנו הם אוטומטים. אנחנו פועלים רב הזמן ובפרט במצבי לחץ מאותם דפוסי חשיבה לא מודעים במוח.

 

מנגד נמצאים הדברים שאני יודע שאני לא יודע, אתם מוזמנים לבחון את האמירות בהם אתם חוטאים כלפי עצמכם. אחד משכנע את עצמו ש"אני לא יודע לעשות סמול טוק" ואחר קובע "אני לא טוב בדברים טכניים". אנחנו מגדירים לעצמנו שאנחנו לא טובים או מסוגלים לעשות משהו ולא פתוחים בכלל להזדמנות לנסות ולבדוק וללמוד.

 

נסו בחג הזה למתוח את גבולות הפתיחות שלכם. שאפו להגיע לאזור של הדברים ש"אני לא יודע שאני יודע", זהו מרחב בלתי מוגבל שמאפשר לנו את הצמיחה. אותה למידה והבנה שתמיד נמצאת מחוץ לנו, במקורות מידע שונים. הדברים שנמצאים בתודעה שלנו הם לא אלו שייצרו עבורנו פריצת דרך משמעותית. ידע נוסף הוא זה שיקח אותנו קדימה לעבר המימוש שלנו. נשמע אלמנטרי שנרצה תמיד לרצות ללמוד, אבל בפועל דווקא במקום הזה אנשים חווים תקיעות והפחד חוסם אותם למידע החדש מבחוץ. זוהי התנהלות מתוך סימני קריאה ושם נמצא אזור הנוחות שלנו, בו הכי קל לנו.

 
 
אימון בשמונה ימים לכבוד חג החנוכה - פתיחות
מה זה פתיחות ולמה הוא נר ראשון
 

אם אני פועל עם סימני קריאה אז אני לא מתפתח. מתוך הפחד והאגו אני הודף את המידע החדש מבחוץ. החכמה הגדולה בחיים היא להיות פתוח ולדעת להקשיב באמת, וזהו הרעיון הראשון עליו נתאמן. נתרגל להתנהל באמצעות שאלות במקום הצהרות ו"סימני קריאה". כשיגיע מידע חדש, נהיה בהקשבה ונאכסן אותו בארגז הכלים. לחשיבה הזאת קוראים "גם וגם" והיא מחליפה את הגישה של "או". כך נוכל כל יום להוסיף לעצמנו כלי חדש ו"ארגז הכלים" שלנו יגדל, נהיה מצויידים בשפע של ידע וכלים להתמודדות עם החיים. כל פעם שאני שאתקע, הראייה שלי לא תהיה מצומצמת אלא רחבה ויהיו לי הרבה אופציות לדרכי התמודדות.

 

זהו הנר הראשון בתהליך האימון שלנו. הבסיס עליו נוסיף מדיי יום עוד כלי אמוני. הסתכלו על צורתו של הנר והיזכרו לשים לב לסימני הקריאה שלכם. ובתקווה שיש קצת רוח, בתנועותיה הגמישות של הלהבה דמו את צורתו של סימן השאלה. התאמנו על המעבר ממשפטים של סימני קריאה לסימני שאלה. למדו לשתף יותר את האנשים הקרובים אליכם ולהיפתח לשמוע את דעותיהם. למדו ממה שהם חושבים ומנסיונם. התחילו לשאול יותר שאלות, התשובות כבר יגיעו מעצמם. שימו את ערך הפתיחות כנר לרגליכם וברוכים הבאים לתהליך בו הכל יכול לקרות. לא מדובר בניסים אלא עליכם, מתאמנים שמנסים. חג שמח!

 

להורדת מדריך אימון מלא לחנוכה "לעשות ניסים ב-8 צעדים פשוטים" במתנה:

 
 

אשמח מאוד לקבל ממך פידבקים ושאלות.

הרשמו לניוזלטר וקבלו עדכונים על תכנים חדשים והטבות בלעדיות או צרו קשר עכשיו והתחילו להתאמן יחד איתי בטלפון 054-2321933 או במייל info@dib.co.il

אם אהבתם לחצו על "like" ושתפו גם ברשתות החברתיות

2 תגובות ב- “מה זה פתיחות ולמה היא בסיס לכל תהליך אימון

שתפו אותי במחשבות שלכם על התוכן בפוסט

דילוג לתוכן