קטגוריות
הבלוג של עדי
תגים

על המחבר

עדי פרבר, מאמן בגישת different is the NEW better. מאמן אישי מוסמך ב"תות תוצאות ותקשורת" של אלון גל ובוגר סדנאות רבות, שחקן ומנהל הייטק לשעבר שהתאהב בעולם הקואצ'ינג. כותב טור אישי בפורטל תל אביב. מעביר תהליכים אישיים מרגשים ומקדמים שהופכים את האחר שבך ליתרון שלך! עובד עם קהלים שונים כמו אמנים ויוצרים, חברי הקהילה הגאה ובני משפחותיהם, ישראלים בחו"ל, בעלי עסקים קטנים וכל מי שמרגיש "אחר" מכל סיבה שהיא, מתוך האמונה שאחר זה הטוב החדש.

בשלו לכם שנה טובה קרוב ללב

הפוסט נכתב בתאריך 21 בספטמבר 2014, בשעה 18:46, על ידי עדי פרבר

אחרי שנה לא פשוטה שעברה על כולנו בישראל, זה הזמן לחדש ולהתחדש. ראש השנה תמיד מביא עימו תמיד תחושה מרגשת של דף חדש, וחגי תשרי הם הזדמנות נפלאה לקירוב לבבות. ומה יותר מקרב לבבות מאשר אוכל? כנראה שזאת הסיבה שארגון "קרוב ללב, הפיק השנה את החוברת "טעמים חדשים – מתכונים לשנה טובה".

 

"קרוב ללב", הוא אירגון הפועל לקירוב לבבות בין דתיים וחילוניים. חוברת המתכונים היא חלק מערכת ראש השנה שהפיק, ומיועדת להיכרות וחיבור בין משפחות שכנות על רקע חגי תשרי. ההנחה שלהם היא שעל אף השוני בחברה הישראלית, המכנה המשותף העמוק שלנו רחב יותר. לכן ערכת ראש השנה מיועדת לענות על הצורך לחיבור והיכרות בין משפחות שכנות על רקע חגי תשרי.

 

הערכה כוללת את חוברת הבישול, רימונים, והצעות לפעילויות שיוכלו לחבר בין בני המשפחה. אלו פעילויות שיכולות לתת משמעות עמוקה לימים אלה, ולהפוך את התקופה הזאת למקפצה לשנה טובה ומתוקה יותר. משפחות שמעוניינות לקחת חלק בפרוייקט, יקבלו את הערכה ללא תשלום. איתה הם יתבקשו לגשת אל שכנים אותם הם אינן מכירים, ולהציע להם לחלוק יחד את הערכה ואת שולחן החג. מטרת הפעילות היא יצירת מפגשים של ממש, בין משפחות דתיות ושאינן דתיות, מתוך שאיפה לקשר חברי ומשמעותי.

 

חוברת המתכונים המהודרת מכילה מתכונים גשמיים ורוחניים, שנכתבו על ידי השפים הגדולים ביותר בישראל. הספר איגד מתכונים מעוררי התיאבון של שפים מוערכים כגון יונתן רושפלד, הילה אלפרט, פיליס גלזר, רות סירקיס, נירה רוסו, משה שגב, ותום פרנץ (זוכה מאסטר שף האחרון). אבל הטקסטים שזורים בין המתכונים, מעוררי השראה לא פחות.ספר מתכונים - קרוב ללב

 

ספר המתכונים מנסה לבשל משהו חדש ואחר, באמצעות שילוב יצירתי וחיבור בין אוכל ותובנות. לצד כל מתכון למאכל, נכתב על ידי השף גם מתכון רוחני לשנה החדשה. וכך תמצאו מתכונים לדגים, סלטים, וקינוחים. ולצידם מתכונים לאהבה, סליחה. כמו במתכון לדגים ולסלט כך במתכון לסליחה ואהבה – יש הרבה מקום לתחושת הלב, למרקם, להיכרות, לריח ולטעם. מובטח לכם אוכל טעים בצלחת, אך גם מזון בריא לנפש.

 

בספר גם תובנות אימוניות מעניינות שמשתלבות נהדר עם שיטת האימון שלי – different is the NEW better. לא סתם אנחנו מאחלים ש"יפה ושונה תהא השנה אשר מתחילה לה היום". הרי כולנו חיים בסביבה מוכרת, וחלקנו אפילו נמצאים עמוק באזור הנוחות. הכמיהה שהשנה החדשה תראה קצת אחרת היא טבעית ומעצימה. שינויים גדולים אמנם מתרחשים צעד אחר צעד, אבל הם יכולים לקרות רק כשטסים אל "ארץ לא נודעת".

 

המילה "שנה" היא מלשון שְנֵה – אותו מעגל זמן שחוזר על עצמו. אבל הסיכוי שלנו תמיד נמצא בשנה הבאה, זאת שיכולה להיות באמת שונה או אחרת. עם זאת שנה היא גם מלשון שינוי והתרעננות, ועם בואה מתעוררת הזדמנות עבורנו להתבסס על המוכר, ומתוכו להשתנות לטובה. בתוך המחזוריות הלא נגמרת זהו את החידוש, ומשם ייצרו התחדשות וצמיחה. אז נצלו גם אתם את תחילתה של השנה החדשה, כדי לעשות דברים קצת אחרת. אולי תקנו רהיט חדש, תצבעו קיר ישן שהתקלף, או אפילו להוסיף צבע אחר לסלט המוכר והנדוש 😉

 

 אשמח מאוד לקבל ממך פידבקים ושאלות.

הרשמו לניוזלטר וקבלו עדכונים על תכנים חדשים והטבות בלעדיות או צרו קשר עכשיו והתחילו להתאמן יחד איתי בטלפון 054-2321933 או במייל info@dib.co.il

 

אם אהבתם לחצו על "like" ושתפו גם ברשתות החברתיות

Comments

comments

שתפו אותי במחשבות שלכם על התוכן בפוסט