הפוסט נכתב בתאריך 5 בפברואר 2014, בשעה 15:01, על ידי עדי פרבר
כבכל שנה גם השבוע חברינו הטובים (או לפחות אלו בממלכת פייסבוק) הופכים להיות נוצצים כמו אשטון קוצ'ר, זוהרים כמו מיילי סיירוס, ויפים כמו גל גדות. כן, שבוע הכפילים, או בשמו הלועזי דולפגנגר, שוב כאן. משמעות המילה "דופלגנגר" היא שילוב של "כפיל" ו"מישהו אשר מתהלך במקום מסוים". במונחים מקומיים אם תרצו, זהו פורים לעצלנים. החג הוירטואלי סוחף בכל תחילת פברואר את העולם כולו, כאשר המנהג היחיד הוא החלפת תמונת הפרופיל שלכם בפייסבוק למישהו מפורסם שאתם דומים לו. או אולי בעצם שדומה לכם?
יש שרואים את מקור התופעה בפסיכולוגיה, ומקשרים אותה לתסמונת קַפְּגְרא המכונה גם "אשליית הכפיל". זוהי הפרעה נפשית בה אדם מחזיק במחשבת שווא שקיים לו, או לאדם קרוב אליו, כפיל זהה. התופעה נוצרת כתוצאה מבעיית אישיות בה האדם איננו שלם עם הדמות שלו, ומחפש כפיל שלו היה רוצה להידמות. אותו אדם מחליף את תמונת פניו האמיתית בדמות חלופית שאליה יש לו כמיהה להידמות. התופעה אינה נפוצה ובכל מקרה אינני מתעסק בפסיכולוגיה, אז איך זה קשור לאימון? (קואצ'ינג)
למה ללכת כל כך רחוק, מי מאתנו לא חשב בתקופה מסויימת בחייו "לו רק הייתי מישהו אחר". בשעת צרה זה נראה כמו פתרון אולטימטיבי שימחוק את כל בעיות חיינו. לא פעם אנחנו חוטאים גם בתחושת קנאה באנשים אחרים, על מי שהם או מה שיש להם. בחדר האימון אנחנו מגלים במהרה שראייה השוואתית אינה מקדמת אותנו בחיים. הנטייה הטבעית שלנו היא לחשוב שרק אנחנו חווים את הבעיות, ורק אנחנו מתמודדים עם אותם קשיים. קשה לנו להפנים באמת את האימרה הידועה והכל כך נכונה "לא כל הנוצץ זהב".
כדי להיפטר מהתחושה הלא אפקטיבית הזאת זכרו שתי הנחות יסוד. ראשית, רב האנשים לא באמת משתפים אתכם בדברים הפחות אטרקטיביים שהם חווים בחייהם. שנית, לנו כבני אדם תמיד תהיה נטייה להתמקד בדברים השליליים ובמה שאין בחיינו. תמיד? כמובן שלא. בתהליך אימון אנחנו מתאמנים על ההוקרה בחיינו למה שיש ומה שכן טוב, וכך בעקביות מעצימים אותו. זהו שינוי תפיסתי שמתרחש באופן טבעי באימון, ומתבסס בין היתר על כך שכל מה שמתמקדים בו באופן טבעי יגדל.
בחדר האימון אנחנו כמעט ולא מדברים על אנשים אחרים, ותמיד מאמן אישי מומלץ יחזיר את השיחה חזרה אל המתאמן. שימו לב אם אתם משתמשים ב"אני" כאשר אתם מדברים על עצמכם, או נוטים להשתמש ב"אתה", "אנשים", או כל מילה שמרחיקה אתכם מעצמכם.
אז למה בכלל אני משתתף בשבוע הכפילים? ראשית אני דוגל תמיד בלהשתתף מאשר להיות אנטי. למעט כמובן מקרים בהם יש סיבה ערכית שעומדת מאחורי זה. תמיד קל לנו כבני אדם לשפוט דברים מהצד, לזלזל ולבקר. זה הפרשן שלנו שרק מחכה לצאת בכל הזדמנות. עם זאת, גישה בריאה יותר לחיים תהיה לנקוט בעמדת השחקן – ולקחת חלק פעיל ולהשתתף. לכן למשך שבוע הפכתי לגיא פינס וטל ברמן.
באימון ובטכניקת נלפ אנחנו משתמשים בגישה של למידה, ובהחלט יכול להיות אפקטיבי למצוא רול מודל ממנו נקבל השראה. אבל שימו לב להבדל הדק בין ללמוד ממישהו, לבין להעתיק או לרצות להיות כמוהו. אבל אף פעם אל תרצו להיות מישהו אחר, כי אין אף אחד אחר בדיוק כמותכם וזה מה שהכי מיוחד. וזכרו ש…different is the NEW better
אשמח מאוד לקבל ממך פידבקים ושאלות.
הרשמו לניוזלטר וקבלו עדכונים על תכנים חדשים והטבות בלעדיות או צרו קשר עכשיו והתחילו להתאמן יחד איתי בטלפון 054-2321933 או במייל info@dib.co.il
אם אהבתם לחצו על "like" ושתפו גם ברשתות החברתיות